Η αγορά ενός διαδρόμου γυμναστικής είναι μία σοβαρή επένδυση. Πρέπει να φροντίζετε ο ένας τον άλλο! Ο διάδρομος σας προσφέρει καλή υγεία και φυσική κατάσταση ενώ εσείς θα πρέπει να γνωρίζετε τους βασικούς κανόνες καθαριότητας, συντήρησης και λίπανσης του!
 

"Καθαρισμός του διαδρόμου γυμναστικής και του γύρω χώρου"
 

Ο τακτικός καθαρισμός είναι αναγκαίος για να μπορεί το μηχάνημα να αποδώσει το μέγιστο τον δυνατοτήτων του. Ιδρώτας ή άλλα υγρά όπως νερό που πέφτουν επάνω στον τάπητα τρεξίματος ή στο καντράν του κομπιούτερ κατά τη διάρκεια της άσκησης, πρέπει να σκουπίζονται αμέσως. Μπορεί να οδηγήσουν σε σκουριασμένα μεταλλικά μέρη στον κεντρικό σκελετό και συνεπακόλουθα να μειώσουν την αξιοπιστία του οργάνου. Επίσης, τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά μέρη και το μοτέρ του είναι εξ ορισμού ασύμβατα με την υγρασία! Για να δουλεύουν, πρέπει να είναι στεγνά.
Με ένα στεγνό, μαλακό πανί λοιπόν, μετά το τέλος κάθε προπόνησης, καθαρίστε όλες τις επιφάνειες του διαδρόμου ακόμη και την επιφάνεια τρεξίματος. Για τα πλαστικά μέρη, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό. Με αυτό τον τρόπο εκτός από τυχόν υγρά, αφαιρείτε σκόνες και ακαθαρσίες επάνω ή και γύρω από τον τάπητα, οι οποίες εάν εισχωρήσουν στα διάφορα μέρη του θα προκαλέσουν δυσλειτουργίες. Τέλος, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα το χώρο γύρο από το όργανο, αφαιρώντας μικρά σκουπιδάκια, τρίχες και χνούδια.

 

"Ευθυγράμμιση ιμάντα τρεξίματος"
 

Στους περισσότερους ανθρώπους παρατηρείται το φαινόμενο το ένα τους πόδι να είναι πιο δυνατό από το άλλο. Για το λόγο αυτό, όταν τρέχετε στο διάδρομο γυμναστικής, το δυνατό πόδι ασκεί μεγαλύτερη πίεση στον ιμάντα κύλισης, που το πιο αδύναμο πόδι δεν καταφέρνει να ισοσκελίσει. Το αποτέλεσμα είναι ο τάπητας κύλισης να αρχίσει να κλίνει είτε προς τα αριστερά είτε προς τα δεξιά.
Πρέπει άμεσα να μεριμνήσετε για την ευθυγράμμισή του, διότι σε άλλη περίπτωση ο ιμάντας αρχίζει να φθείρεται και τελικά καταστρέφεται.

                 "οδηγίες ευθυγράμμισης ταπέτου διαδρόμου τρεξίματος"
  • Εάν ο τάπητας κλίνει προς τα δεξιά: περιστρέψτε με το κλειδί Allen δεξιόστροφα 1 ή 2 κύκλους. Περπατήστε για 1-2 λεπτά πάνω για να βεβαιωθείτε ότι ο ιμάντας βρίσκεται στη θέση του.
  • Εάν ο τάπητας κλίνει προς τα αριστερά: περιστρέψτε με το κλειδί Allen δεξιόστροφα 1 ή 2 κύκλους. Περπατήστε για 1-2 λεπτά πάνω για να βεβαιωθείτε ότι ο ιμάντας βρίσκεται στη θέση του.
  • Εάν ο τάπητας φαίνεται χαλαρός: βιδώστε ΤΟ ΙΔΙΟ και από δεξιά και από αριστερά
  • Εάν ο τάπητας φαίνεται σφιχτός: ξεβιδώστε ΤΟ ΙΔΙΟ και από δεξιά και από αριστερά
                  "Λίπανση του κάτω μέρους του τάπητα τρεξίματος"
 

 Για να μην υπάρχουν τριβές και δυσκολία κατά την κύλιση μεταξύ του ιμάντα τρεξίματος και της σανίδας, πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικό σπρέι σιλικόνης για διαδρόμους γυμναστικής. Ανασηκώνετε τις πλαϊνές άκρες του ιμάντα κύλισης διαδοχικά αριστερά και δεξιά και ψεκάζετε με το σπρέι την περιοχή. Όταν ολοκληρώσετε, περπατήστε στο διάδρομο για 3-4 λεπτά σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.
Ο στόχος είναι να απλωθεί καλά το λιπαντικό σε όλο το μήκος και πλάτος του τάπητα. Σκουπίστε με ένα μαλακό πανί εάν υπάρχει υπερβολική λίπανση. Η λίπανση πρέπει να γίνεται σε κρύο τάπητα.
 Η λίπανση του διαδρόμου είναι από τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις του χρήστη. Ανεπαρκής λίπανση αυξάνει την τριβή, και εκτός του ότι οδηγεί σε σταδιακή φθορά, ξέφτισμα και καταστροφή του ιμάντα κύλισης, επιβαρύνει και τελικά καταστρέφει το μοτέρ και τα λοιπά κυκλώματα του μηχανήματος. Βλάβες τέτοιου τύπου ΔΕΝ καλύπτονται από εγγύηση.

Δείτε σχετικό video για την λίπανση και το καθαρίσμό του ταπέτου:


 
Λίπανση πρέπει να γίνεται: α) πριν την πρώτη χρήση του διαδρόμου, β) μετά από 50 ώρες χρήσης ανάλογα με τη χρήση που γίνεται, και γ) μετά από παρατεταμένη μη χρήση/ακινησία του διαδρόμου όπου το λιπαντικό στεγνώνει και πρέπει να ανανεωθεί.
Πριν κάνετε κάτι από όλα τα παραπάνω, ίσως να είναι ασφαλές να έχετε σβήσει το μηχάνημα και να το έχετε βγάλει από την πρίζα.
Όλα τα παραπάνω είναι βασικές υποχρεώσεις κάθε χρήστη διαδρόμου άθλησης στο σπίτι. Αμέλεια ίσως να οδηγήσει σε ακύρωση της εγγύησης που σας παρέχει ο κατασκευαστής ή ο εισαγωγέας οργάνων γυμναστικής.
Σε κάθε περίπτωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο 2104122565 με το αρμόδιο τμήμα service και ανταλλακτικών της αρμόδιας εταιρείας για πληροφορίες, απορίες, μια απλή συντήρηση ή τακτικό έλεγχο από ειδικό τεχνικό.

Το κείμενο είναι ιδιοκτησία της PowerForce.gr και Απαγορεύεται βάση νόμου 4212/2013 (ΦΕΚ Α 257/3.12.2013) κάθε αναπαραγωγή-αντιγραφή.