Menu
Your Cart

Χρήσιμα άρθρα - Blog - diadromoi RSS Feed

08 Nov Τι σημαίνει οικιακή χρήση για όλα τα όργανα γυμναστικής
leo 0 2869
  Οικιακή χρήση σημαίνει ότι κάθε όργανο γυμναστικής προορίζεται για ένα έως τρία άτομα το πολύ 4 δηλαδή για μία οικογένεια. Άτυπα θα μπορούσαμε να τα χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες η μία κατηγορία αφορά ελαφριά χρήση και η δεύτερη βαριά χρήση. Αυτό θα καθοριστεί από τις ώρες λειτουργίας εβδομαδιαίως όταν λοιπόν θέλουμε ένα όργανο γυμναστικής να κάνουμε 2 h την ημέρα κάθε μέρα επτά ημέρες την εβδομάδα δεν μας καλύπτει ένα μηχάνημα το οποίο είναι φτιαγμένο για ελαφριά χρήση.Όταν λέμε ελαφριά χρήση εννοούμε 4  με 6 h την εβδομάδα. Ένας σημαντικός παράγοντας που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι μπορε..
19 Apr Ο διάδρομος γυμναστκής και τα ωφέλη του
leo 0 2674
Ένα από τα δημοφιλέστερα όργανα γυμναστικής στο σπίτι είναι ο ηλεκτρικός διάδρομος. Είναι η καλύτερη επιλογή για όσους δεν μπορούν να περπατήσουν η να τρέξουν σε κάποιο ανοιχτό χώρο είτε λόγω χρόνου είτε λόγω καιρικών συνθηκών. Με την συστηματική χρήση του διαδρόμου μπορούμε να επιτύχουμε απώλεια βάρους, βελτίωση της αντοχής και βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος. Επίσης βοηθάει στην ενδυνάμωση των κάτω άκρων και των κοιλιακών. Τα κριτήρια για την επιλογή του διαδρόμου έχουν να κάνουν κυρίως με το βάρος χρήστη, από την χρήση του διαδρόμου και από το μοτέρ που διαθέτει το κάθε μοντέλο. ..
17 Mar Γυμναστική στην εγκυμοσύνη..Πόσο ασφαλής είστε;
admin 0 3320
Είμαστε μεγάλοι υποστηρικτές της άσκησης  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι ακόμα δυνατόν να έχετε six-pack, ενώ είστε έγκυος! Και η γιόγκα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για αθληθείτε χωρίς έντονη κόπωση ή καταπόνηση της καρδιάς-αν και μερικές κλασικές ασκήσεις, όπως και η εμβρυακή στάση ή η στάση downward-facing dog , θεωρήθηκαν δυνητικά επιβλαβείς τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Λοιπόν, έχουμε καλά νέα για τις fit μητέρες που δεν θέλουν να χάσουν τη φόρμα τους: Οι γυναίκες μπορούν να ασκούνται με ασφάλεια σε τουλάχιστον 26 διαφορετικές στάσεις γιόγκα κατά τη διάρκεια του τελευταίου σταδίου..
16 Mar Υπάρχει γυμναστική και έξω από το γυμναστήριο;
admin 0 1503
Η εγκατάλειψη του γυμναστηρίου δεν είναι δικαιολογία για να μην ασκήστε Η προπόνηση έξω σαν "outlier"  απαιτεί ένα υψηλό επίπεδο πνευματικής δύναμης.. Ένα σεβαστό νούμερο των ατόμων που πάνε γυμναστήριο ίσως παραδεχτούν ότι δε θα ασκούνταν αν δεν υπήρχε η κάρτα μέλους κάποιου γυμναστηρίου που κουδούνιζε στην αλυσίδα των κλειδιών τους..Δε σας προτείνουμε να σταματήσετε το γυμναστήριο αν δεν είστε σίγουροι για την ικανότητά σας να δεσμευτείτε να προπονήστε έξω από τον παράδεισο του γυμναστηρίου σας. Είναι επίσης πιθανό να είστε κάποιος που υποφέρει από «γυμναστηριοφοβία» "γνωστή διαφορετικά ως..
16 Mar Ισορροπία γυμναστικής-διατροφής
admin 0 1027
Παρότι πολλοί αθλούμενοι αλλά και προπονητές εξακολουθούν να πιστεύουν στον κανόνα του «όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο, δείτε παρακάτω 3 περιπτώσεις όπου η ισορροπία μεταξύ έντασης προπόνησης και διατροφής υπερισχύει.   Περισσότερα βάρη μεγαλύτερο όφελος Όσοι ασχολούνται με τη γυμναστική γνωρίζουν ότι οι μύες μας προσαρμόζονται εξαιρετικά στην αντίσταση που θα τους δώσουμε και θα αναπτυχθούν με βάση αυτήν. Οι διάφορες μελέτες όμως μοιάζουν να καταλήγουν σε διαφορετικά συμπεράσματα η μία από την άλλη και μας μπερδεύουν. Μεγάλα βάρη, μεγάλη κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής για μεγάλους μύες ..
11 Mar Ποιος βαρέθηκε την προπόνηση;
admin 0 1466
 Πλησιάζοντας προς το τέλος κάθε προπόνησής σας, η κόπωση είναι σίγουρα μεγάλη (ίσως και η βαρεμάρα) αλλά το ίδιο είναι κι η επιθυμία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Ξεφύγετε από τις καθιερωμένες ασκήσεις cardio, και δοκιμάστε αυτές που σας προτείνουμε παρακάτω. Δώστε ένταση στην άσκησή σας, καίγοντας λίπος! Είναι ειδικά σχεδιασμένες για να εκτινάξουν την προσπάθειά σας!   10 x 3 Η άσκηση αυτή στοχεύει στο να ωθήσει το σώμα σας στο όριό του, να πιέσει την καρδιά και τα πνευμόνια σας για σύντομο χρονικό διάστημα, μετά να τα επαναφέρει σε ήρεμη κατάσταση και τέλος να ολοκληρώσει με τη σωστή..
11 Mar Προπόνηση στο Διάδρομο ή στο Δρόμο?
admin 0 3749
Σε μια καυτή ή βροχερή ή και παγωμένη ημέρα, πολλοί αθλητές και προπονητές έχουν αναρωτηθεί κατά πόσο το τρέξιμο στο διάδρομο γυμναστικής ενδείκνυται ως αντικαταστάτης εκείνου στο δρόμο ή σε ανώμαλο έδαφος. Για όσους έχουν γενικούς στόχους φυσικής κατάστασης, βεβαίως και οτιδήποτε δίνει παλμό στην καρδιά τους είναι αρκετό και αποτελεσματικό. Αλλά το τρέξιμο στο διάδρομο από το τρέξιμο σε πραγματικό έδαφος είναι διαφορετικό, τόσο μάλιστα που αξίζει να σταθούμε σε αυτό για λίγο, ειδικά για όσους είναι δρομείς αγώνων .   Ένας διάδρομος γυμναστικής δεν έχει στροφές, μικρά στριψίματα ή λοφάκια, ε..
11 Mar Γιορτές και γυμναστική! Πάνε τελικά μαζί;
admin 0 2877
Με τις διακοπές των Χριστουγέννων πάνε παρέα τα πολύ γευστικά ποτά, άφθονες γλυκές απολαύσεις, και ο χρόνος μακριά από το γυμναστήριο. Για Fit-minded ανθρώπους, αυτοί οι πειρασμοί είναι δύσκολο να ξεπεραστούν και να μην αποτελέσουν πηγή μεγάλης ανησυχίας και άγχους. Εάν έχετε εργαστεί σκληρά τους τελευταίους 6-12 μήνες, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι ένα βήμα πίσω από τους στόχους σας.Σε αυτό το σενάριο, έχετε δύο επιλογές: να κρυφτείτε κάτω από ένα βράχο για τους επόμενους δύο μήνες, ή να χρησιμοποιήσετε την εορταστική περίοδο προς όφελός σας! Αν σας αρέσει το σκοτάδι, η κρ..
11 Mar Διάδρομος το χειμώνα;
admin 0 3982
Σίγουρα, μπορεί να νιώσετε πιο αργό τρέξιμο σε διάδρομο κατά τη διάρκεια του χειμώνα από ό, τι αν κάνατε το jogging  σας στην εκτός. Αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να πάρετε περισσότερα οφέλη από τον τρέξιμο στο διάδρομο συγκριτικά με το τρέξιμο σε έδαφος με κλίση. Ήρθε η ώρα να ξεσκονίσετε τα αθλητικά παπούτσια σας και να οργανώσετε το τρέξιμο στο σπίτι, ώστε να σας βρει η άνοιξη σε πλήρη ετοιμότητα. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές παρακάτω, για γυμναστείτε με πρόγραμμα  και να παρακολουθείτε το ρυθμό σας, και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να σπάσετε τα όριά σας.   Προχωρήστε δοκιμά..
Εμφάνιση 1 έως 9 από 9 (1 Σελ.)

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, συμφωνείτε με τη χρήση τους. Περισσότερες πληροφορίες εδώ