Ένα ποδήλατο γυμναστικής σας προσφέρει πολλά περισσότερα από μια απλή άσκηση. Κάνει την γυμναστική σας πιο ασφαλή , διασκεδαστική και πιο άνετη. Τα φυσικά οφέλη βεβαίως είναι άφθονα γι’αυτό είναι σίγουρο ότι θα το βρείτε σε κάθε γυμναστήριο. Τα αποτελέσματα που μπορείτε να επιτύχετε είναι ισάξια ή και πολλές φορές μεγαλύτερα και από αυτά των ποδηλάτων δρόμου.

Φυσική Κατάσταση

Η συστηματικά χρήση του ποδηλάτου σας βοηθάει να μειώσετε τους παλμούς που χρειάζεται η καρδιά για να τροφοδοτήσει το σώμα με θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο ώστε να μην λαχανιάζετε κατά την διάρκεια έντονων δραστηριοτήτων. Όλα αυτά βέβαια ενώ παράλληλα γυμνάζετε τα πόδια σας.

Σωματική και Ψυχική Υγεία

Γυμνάζει συμμετρικά τους μυς σας αποτελώντας μια από τις καλύτερες ασκήσεις για την ενδυνάμωση των μηρών αλλά παράλληλα γυμνάζονται οι γάμπες, τα χέρια και οι κοιλιακοί σας. Παράλληλα έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και ολιγόλεπτη καθημερινή χρήση του καταπολεμά το άγχος και σας δημιουργεί την αίσθηση της ευεξίας.

Απώλεια Βάρους

Άτομα με πρόβλημα παχυσαρκίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο γυμναστικής για να χάσουν κιλά. Έρευνες έχουν δείξει ότι με μια μέτριας έντασης άσκηση διαρκείας 30-35 λεπτών μπορείτε να καταναλώσετε έως και 450 θερμίδες. Ακόμα ένα καθημερινό δεκάλεπτο άσκησης με ποδήλατο βοηθάει στη σύσφιξη των μυών και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.

Ασφάλεια και Άνεση   

Μπορείτε να το τοποθετήσετε στο σαλόνι σας ή στο δωμάτιο σας και γυμναστείτε άνετα χωρίς να σας επηρεάζουν εξωγενής παράγοντες όπως ο καιρός ή ομαλότητα του δρόμου κάνοντας παράλληλα άλλες δραστηριότητες όπως να βλέπετε τηλεόραση ή να διαβάζετε το αγαπημένο σας βιβλίο. Το σώμα σας και ειδικότερα τα γόνατα και οι αρθρώσεις των ποδιών σας θα ταλαιπωρηθούν πολύ λιγότερο από μια υπαίθρια άσκηση. Επιπλέον μπορείτε να επιλέξετε ποδήλατο με πλάτη ώστε να μην κουράζετε η μέση σας.

Extra

Με την τεχνολογία να έχει πλέον προχωρήσει τόσο πολύ έχετε μια γκάμα επιλογών στην διάθεση σας. Μπορείτε να παρακολουθείτε την επιδόσεις σας από την οθόνη βλέποντας χρόνο άσκησης, καύση θερμίδων καρδιακούς παλμούς κ.α. Multimedia επιλογές όπως USB θύρες για να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική την ώρα της άσκησης, ηχεία, θύρα ακουστικών και Bluetooth για να μπορείτε να το συνδέσετε με το κινητό σας.