Οικιακή χρήση σημαίνει ότι κάθε όργανο γυμναστικής προορίζεται για ένα έως τρία άτομα το πολύ 4 δηλαδή για μία οικογένεια.

 Άτυπα θα μπορούσαμε να τα χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες η μία κατηγορία αφορά ελαφριά χρήση και η δεύτερη βαριά χρήση.

 Αυτό θα καθοριστεί από τις ώρες λειτουργίας εβδομαδιαίως όταν λοιπόν θέλουμε ένα όργανο γυμναστικής να κάνουμε 2 h την ημέρα κάθε μέρα επτά ημέρες την εβδομάδα δεν μας καλύπτει ένα μηχάνημα το οποίο είναι φτιαγμένο για ελαφριά χρήση.

Όταν λέμε ελαφριά χρήση εννοούμε 4  με 6 h την εβδομάδα. 

Ένας σημαντικός παράγοντας που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι μπορεί να καλύπτουμε τα χαρακτηριστικά ενός διαδρόμου, ποδηλάτου η ελλειπτικού  δηλαδή για παράδειγμα  το μέγιστο βάρος του χρήστη να είμαστε ικανοποιημένοι από το μήκος Βήματος του ελλειπτικού ή από την ιπποδύναμη του διαδρόμου αλλά ο βασικότερος παράγοντας  που παίζει καθοριστικό ρόλο στην τελική μας επιλογή είναι στην ουσία οι πραγματικές μας ανάγκες, οι απαιτήσεις που έχουμε και σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε όσον αφορά τη φυσική μας κατάσταση.  Εδώ  έχει να κάνει αν είμαστε σε αρχάριο επίπεδο, μέτριο  ή ακόμα μπορεί να μαστέ και αθλητές.  Αφού λοιπόν αναλύσουμε τις ανάγκες που εμείς οι ίδιοι έχουμε τότε θα πρέπει να στραφούμε στο κατάλληλο μηχάνημα γυμναστικής πχ. αν είμαστε μία οικογένεια έως τρία άτομα σε μια μέση ηλικία και  θέλουμε ένα διάδρομο για περπάτημα και ελαφρύ τρέξιμο και το μέγιστο βάρος χρήστη δεν θα ξεπερνάει τα 95kg  τότε μπορούμε να στραφούμε σε μία κατηγορία διαδρομών γυμναστικής από 400€ και άνω. 

Αν πάρουμε τώρα την ίδια περίπτωση μία οικογένεια τριών ανθρώπων που θέλει πάλι ένα διάδρομο γυμναστικής αλλά είναι Σε προχωρημένο επίπεδο άθλησης,  άνθρωποι που τρέχουν δυναμικά και καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις τότε θα χρειαστούμε ένα εντελώς διαφορετικό διάδρομο γυμναστικής και ας είναι ο πιο Βαρύς έως 95kg. 

Ο διάδρομος αυτός θα πρέπει να έχει μεγάλη ιπποδύναμη,  να είναι στιβαρή κατασκευή με πολύ καλό αντικραδασμικό δάπεδό και καλό θα είναι να προέρχεται και από έναν επώνυμο οίκο!.  Αν νομίζετε τώρα ότι όλα αυτά μπορείτε να τα βρείτε σε ένα διάδρομο που θα σας προτείνουν και θα έχει 500 + 600 € δυστυχώς έχετε κάνει μια λάθος επιλογή εκτός αν αυτό το μηχάνημα είναι και 90kg ++ με επιφάνεια τρεξίματος Τουλάχιστον 47cm+ μέγιστη ταχύτητα 20km/h Μέγιστο βάρος χρήστη 130kg+ Τότε έχετε πετύχει jack pot.

Αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα μπορούμε να παραθέσουμε το οποίο σχετίζεται με οποιαδήποτε αγορά για ένα αερόβιο ή αναερόβιο* ( όργανα γυμναστικής με βάρη )  είτε αυτό είναι διάδρομος είτε ποδήλατο  είτε ελλειπτικό μηχάνημα ακόμα και κωπηλατική  ή  πολυόργανο.
 
Οπότε για να συνοψίσουμε και να έχουμε μία άποψη με μια γρήγορη ματιά αυτό που βλέπουμε είναι ότι γι’ αυτό υπάρχουνε πάνω από 30 διαφορετικά μοντέλα σε διάδρομους  γυμναστικής αλλά 30 διαφορετικά μοντέλα σε ελλειπτικά μηχανήματα αλλά 30 διαφορετικά ποδήλατα γυμναστικής και ούτω καθεξής...

Αυτό που πρέπει να θυμάστε πάντα πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά είναι η μοναδική ερώτηση που θα κάνετε στον εαυτό σας. ποιες είναι οι ανάγκες μου?   μόλις ανακαλύψετε τις ανάγκες σας τότε θα μπορείτε να πάρετε το κατάλληλο μηχάνημα γυμναστικής είτε για τον εαυτό σας είτε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.