Ένα μεγάλο ερώτημα των ημερών είναι "ποιες είναι πραγματικές διαφορές μιας μαγνητικής κωπηλατικής με μια μαγνητική αέρα (Air Rower) καθώς στην χρήση μοιάζουν ακριβώς ίδιες". Ενώ και με τις 2 γυμνάζουμε ακριβώς τις ίδιες μυϊκές ομάδες κάνοντας σχεδόν την ίδια κίνηση, παρουσιάζουν αρκετές διαφορές....

Κωπηλατική Αέρα

Οι κωπηλατικές αέρα προσφέρουν πολύ δυνατή και smooth ροή κατάλληλη για κάθε τύπο άσκησης. Το εύρος τιμών καλύπτει την πλειοψηφία των ασκούντων είτε ψάχνουν για κάποιο οικονομικό μοντέλο, είτε κάποιο επώνυμο προϊόν με καλύτερες προδιαγραφές.  Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα μιας κωπηλατικής αέρα είναι ότι προσομοιώνει πολύ καλύτερα την εμπειρία της κωπηλασίας στο νερό καθιστώντας τη πολύ πιο δημοφιλή στους λάτρες της γυμναστικής καθώς στους επαγγελματίες αθλητές.

Πως λειτουργεί η αντίσταση

Μια κωπηλατική αέρα χρησιμοποιεί σωματίδια αέρα για να "δημιουργήσει" αντίσταση στον χρήστη.  Τραβώντας τον μοχλό θέτετε σε κίνηση τη φτερωτή δημιουργώντας "σωματίδια αέρα" τα οποία κινούνται στο μπροστινό μέρος της φτερωτής λειτουργώντας ως αντίσταση.  Πρακτικά λοιπόν όσο αυξάνεται ο ρυθμός των επαναλήψεων τόσο αυξάνονται και τα "σωματίδια αέρα" που δημιουργούνται στον τροχό μεγαλώνοντας το επίπεδο της αντίστασης. Λόγω αυτής της εκθετικής σχέσης ισχύος έναντι ταχύτητας για να διπλασιαστεί ο ρυθμός της άσκησης θα χρειαστείτε την οκταπλάσια δύναμη. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται πραγματικά άπειρος αριθμός αντιστάσεων που μπορείτε να ασκηθείτε.

Οθόνη ενδείξεων

Οι ποιότητα μιας οθόνης Air Rower ποικίλει ανάλογα με μοντέλο που θα επιλέξετε σε οθόνες που παρέχουν μόνο τις πιο βασικές ενδείξεις αλλά και "ανώτερες" που σας παρέχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες.  Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε εδώ είναι ότι μια κωπηλατική αέρα μπορεί να "διαβάσει" πολύ καλύτερα τον ρυθμό που κωπηλατείτε προσφέροντας πολύ πιο ακριβείς πληροφορίες από μια μαγνητική κωπηλατική.

Μαγνητική Κωπηλατική

Οι μαγνητικές κωπηλατικές μπορούν να προσφέρουν επίσης πολύ δυνατή και smooth ροή ενώ υπάρχουν επίσης μοντέλα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και στο "πορτοφόλι" του κάθε χρήστη. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της μαγνητικής κωπηλατικής είναι η σχεδόν αθόρυβη λειτουργία της καθώς και τα προεγκατεστημένα προγράμματα προπόνησης που διαθέτουν κάποια μοντέλα.


Πως λειτουργεί η αντίσταση

Όλες οι μαγνητικές κωπηλατικές λειτουργούν με βάση πάντα την ίδια αρχή, αλλά μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς ως προς τον τρόπο προσαρμογής τους. Τραβώντας τον μοχλό θέτετε σε κίνηση τον δίσκο της κωπηλατικής, ενώ ένας ειδικά διαμορφωμένος μαγνήτης πλησιάζει ή απομακρύνεται από τον δίσκο (ανάλογα με το επίπεδο αντίστασης που θα επιλέξετε) αυξάνοντας ή μειώνοντας έτσι το επίπεδο δυσκολίας.

Οθόνη ενδείξεων

Οι οθόνες των μαγνητικών κωπηλατικών ποικίλουν ανάλογα με το μοντέλο σε αυτές που παρέχουν μόνο τις βασικές λειτουργίες, αλλά και σε πιο εξελιγμένες που σας προσφέρουν πληθώρα ενδείξεων, προεγκατεστημένα προγράμματα προπόνησης και παιχνίδια.

Οι βασικές διαφορέςΚωπηλατικές Αέρα
Μαγνητικές Κωπηλατικές
Τεχνολογία αντίστασηςΦτερωτή με αέραΜε μαγνήτη
Έλεγχος αντίστασηςΑυξομειώνει ανάλογα με την έντασηΜέσω ειδικού διακόπτη ή μέσω της οθόνης
ΡοήΠροσομοιώνει την κωπηλασία στο νερό
Ποικίλει ανάλογα με το επίπεδο αντίστασης
Επίπεδο θορύβουΗ φτερωτή κάνει αρκετό θόρυβοΑθόρυβη, μπορείτε εύκολα να βλέπετε τηλεόραση
Οθόνη ενδείξεωνΜεγάλη ακρίβεια ενδείξεων, ιδανική για
αθλητές
Προεγκατεστημένα προγράμματα, όχι ιδανική
επιλογή για ανταγωνιστικό επίπεδο.